joi, 28 ianuarie 2016

Balastiera Fughiu - mai 2014


    O alta intalnire cu aceasta frumosa balastiera am avut-o in mai 2014 alaturi de Florin Popa. Am pescuit aproape 60 de ore din standul numarul 2. Spun ca pescuiam din acel stand deoarece aveam rezervate atat standul 1 cat si standul 2,dar am campat doar pe unul dintre ele. Din acea pozitie  puteam aborda ambele suprafete. Acest stand momentan nu mai exista, lacul intre timp a suferit unele transformari. Suprafata lui s-a modificat, luciul de apa marindu-se considerabil.
    Ne aflam intr-o luna a anului in care se stie ca pestii consuma nada in cantitati mai mari asa ca eram pregatiti sa azezam o masa bogata pentru ei. Aveam pregatite bile de diferite dimensiuni, de la 14 la 24 mm, fierte dar nu foarte deshidratate.
   Ca strategie de nadire am ales sa nadim pe o suprafata cat mai mare si nu foarte grupat, in ideea ca vom tine pestii in loc pentru cat mai mult timp posibil. Boiliesurile le-am imprastiat cu ajutorul bastonuli de nadire.
   Nu a durat foarte mult si pestii au inceput sa vina pe zona nadita, se vedeau semne pe apa. Dupa primele prezentari prindeam tot mai multa incredere in strategia aleasa.


   Inca de la inceput am prins pesti  trecuti de 10 kg, atat crapi oglinda cat si crapi comuni, toti extrem de bataiosi.

   Lucrurile decurgeau bine, mai trebuia sa facem ceva pentru a prinde si pestii mai mari, cei trecuti de pragul de 15kg. Asa ca am continuat sa nadim pe suprafata mare dar cu cantitati mai mici de nada. In plus urmaream unde cade montura in apa dupa lansare, si mai plasam cu ajutorul bastonului cateva bile in apropierea acesteia. 
   Inca o data am ales corect si rezultatele au fost pe masura, pestii mari au ajuns pe salteaua de primire.

    Din pacate am avut si multe prezentari incheiate intr-un mod nu foarte placut, am ratat destul de multi pesti. Dintre acestia o parte au scapat dupa ce s-au parcat in agataturi, altii chiar in fata minciocului  iar doi cu ''ajutorul'' meu. Vazand numarul mare de rateuri am modificat distanta dintre bila si carlig, adica am marit-o. Aceasta modificare a dus la o intepare mai buna a pestilor crescand numarul capturilor.


   Pana la finalul partidei am reusit sa pun in salteaua de primire 2 pesti trecuti de 16 kg, 2 de peste 14 kg si mai multi trecuti de pragul de 10kg. Pot sa spun ca a fost o partida reusita, cu un numar destul de mare de pesti prinsi, si cel mai important au fost si cateva exemplare mari. Cu siguranta voi mai face si alte partide pe aceasta locatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu