duminică, 17 ianuarie 2016

Harsany - pe scurt sezonul 2015


     Dupa cum spune titlul, sezonul 2015 l-am petrecut aproape in totalitate pe cunoscutul lac de la Harsany, spun cunoscut pentru ca nu cred ca este pescar de crap care sa nu fi auzit de numarul impresionant de crapi capitali care se gasesc in aceasta apa si cantitatile impresionante de nada pe care le consuma.
      Sincer nu este un lac aflat in topul preferintelor mele, cu toate astea insa trebuie sa recunosc ca este unul deosebit in peisajul pescuitului la crap.
      Am sa iau in ordine cele trei partide care le-am facut in sezonul 2015, partide care au avut loc in fiecare anotimp al sezonului mai putin iarna.


    Prima partida : sau inceputul sezonului. A avut loc primavara, mai precis la jumatatea lunii aprilie si a durat 6 zile. Standul pe care am pescuit a fost cel cu numarul trei, aflat in zona cu apa mai mica. Ca partener in aceasta partida l-am avut pe Patrick Biro.
   Dupa cum stabilisem, imediat dupa intrarea in stand a urmat sondarea. Acest lucru l-am facut din barca impreuna cu nadirea locului de pescuit, imediat dupa pozitionarea balizelor.
   Aceasta nefiind prima partida pe acest lac pentru nici unul dintre noi stiam ca trebuie sa fi pregatit cu cantitati impresionante de nada asa ca ne-am conformat. Aveam in jur de 60 kg de amestec de  seminte preparate, aproape 80kg de boiliesuri si peste 20kg de pelete.
  Din pacate un lucru ne-a scapat, administratia populase balta cu ciortan iar noi nu stiam, asa ca am momit cu cantitati mari de seminte, lucru care s-a vazut in cantitatea mare de pesti mici prinsi (pesti mici in raport cu exemplarele capitale din lac).


    Pe langa pestii mici ne-au deranjat si tenii. Dintre acestia am prinsi un numar destul de mare in acea partida, cateodata avand chiar dril dublu.


    Dupa doua zile am sistat nadirea cu seminte, speram ca acest lucru v-a opri asediul pestilor mici si al tenilor. 
    Patrick adept al pescuitului la distanta a inceput sa pescuiasca pe un pat de nada nou, situat mai in larg fata de zona initiala, acesta era format doar dintr-un amestec de boiliesuri.


   Schimbarea i-a adus un avantaj fata de mine, datorita aceastei noi abordari a avut un numar mai mare de prezentari, implicit capturi mai multe si pestii cei mai mari ai partidei.  
   Vazand acest lucru am incercat sa pescuiesc mai izolat, cu monturi mai fine si cu momeli mai atractive, mai exact boiliesuri critic echilibrate invelite in pasta.


 La aceste momeli am prins cateva exemplare mai frumusele, din pacate pragul celor 20kg nu a fost trecut de nici unul.
   

   Nu la mult timp seria capturilor a fost intrerupta de o schimbare brusca de vreme, aceasta afectand serios apetitul pestilor. Ultimele doua zile ale partidei au fost negre din punctul de vedere al capturilor, in ultima zi neavand nici o prezentare. Si ca totul sa fie perfect a inceput si o ploaie care a tinut mai mult de 30 de ore, impachetatul bagajelor la pornirea spre casa a fost un ''deliciu''.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu