marți, 19 iulie 2016

Lac Caprioara


  In weekendul 15-17.07.2016, alaturi de prietenul meu din copilarie Budu Tudor, am fost la o partida de pescuit in localitatea Caprioara pe lacul cu acelasi nume. Am ajuns pe lac vineri seara dupa ora 19:30 si am inceput imediat sa pregatim locul de pescuit (standul 1). Ca lucrurile sa mearga cat mai repede am impartit sarcinile, eu m-am ocupat de nadire si instalarea lansetelor iar Tudor de campare. Spre norocul lui nu a avut foarte mult de munca deoarece pe stand exista cabanuta (ca pe toate celalate 7) care asigura tot confortul (2 paturi, curent electric, o mica terasa etc)   Pentru nadire am folosit un amestec din doua tipuri  de boiliesuri tari de diferite marimi (16,20 si 24), ambele avand la baza mixuri de tip fishmeal nutritive, unul dintre ele avand in compozitie si robin red intr-o doza destul de mare. Alaturi de acestea am folosit si o cantitate mai mica de pelete (cca 3kg) pentru a chema crapii la masa cat mai repede, partida urmand sa aiba aproape 48 de ore.


   Cu lansetele pe rod pod si patul de nada facut undeva la 5-10m de malul de vis a vis am ajuns la capitolul monturi. Am ales varianta celor facute din fire combi (textil cu camasa) cu carlige de tip curv shank de marimile 4 si 6. Pe firul de par am folosit cate o bila invelita in pasta solubila sau o bila cu capac de pop up.


  Dupa primele 24 de ore aveam 6 prezentari din care 5 capturi. Pestii isi tradau prezenta, se vedea clar dupa sariturile lor din apa ca sunt pe zona nadita de noi dar nu se hreaneau intens. Acestia cel mai probabil erau afectati de schimbarile bruste de vreme din ultima perioada.
 Era cazul sa facem ceva, asa ca lucrul cel mai la indemana a fost sa schimbam monturile. Am trecut la o muntara cu o bila pop up simpla de 15mm langa un plumb cu pasta.    Efectul s-a vazut destul de rapid, cu acesasta montura am reusit sa prindem un numar de 11 pesti in mai putin de 20 de ore in conditiile in care am pescuit amandoi cu acelasi set de 3 lansete. 


  Nu erau pesti foarte mari dar  se vedea un plus la numarul de capturi. Nici la capitolul rateuri nu stateam rau, aveam doar trei.


 Captura partidei a venit totusi la o montura cu bila de fund, o bila simpla de 20 la care am atasat inca 4 bile pe banda solubila.


  La finalul partidei pot sa spun ca am fost multumiti, doar vremea foarte schimbatoare ne-a pus unele probleme cu ploaia abundenta din ambele nopti.
 Este o locatie pe care sigur am sa revin, vreau neaparat sa pun pe salteaua de primire unul dintre crapii de talie mare ai lacului daca nu chiar unul trecut de 20 de kg.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu