duminică, 17 ianuarie 2016

Harsany - final de sezon 2015


     Sezonul 2015 l-am incheiat destul de devreme, ultima partida am avut-o la sfarsitul lunii septembrie - inceputul lui octombrie. Timp de patru zile partener mi-a fost Vlad Ghetiu, alaturi de el pescuind pentru prima data.
    Am pescuit pe standul nou, situat pe partea cu padurea. Din punctul meu de vedere cred ca acesta este unul dintre cele mai confortabile standuri, confort asigurat de cabana dotata cu paturi si de padurea care tine umbra in zilele calde. In plus este un stand cotat ca foarte bun pentru pescuit.
     

  Pentu aceasta partida ca strategie am abordat pescuitul la punct fix, pescuiam cu toate lansetele concentrate pe  cativa metri patrati. Nadirea grea facuta de doua ori pe zi din barca era concentrata in jurul balizei pe zona de pescuit. In timpul zilei intretineam patul de nada cu ajutorul bastonului de nadire.
  Ca nada am ales doar boiliesuri tari de 20mm si de 24mm, cele din urma le-am plasat pe patul de nada cu ajutorul bastonului de nadire, greutatea lor ajutand la atingerea unor distante mai mari. La carlig am folosit doar bile critic echilibrate invelite in pasta.
      Prezentarile au venit imediat, pestii coborand rapid pe patul de nada sa se hraneasca.


      Pestii au continuat sa se hraneasca bine si dupa lasarea intunericului,aveam prezentari destul de constant. Am avut chiar si un peste mai frumos insa neatentia mea face ca linia sa cedeze la a treia apropiere a acestuia de mincoc. Pe timpul noptii mai prind cativa dar nici unul din categoria grea.


   A doua zi numarul prezentarilor a scazut brusc, rar cate un peste intra timid pentru a se hrani pe zona noastra.    Ritmul acesta lent mentinandu-se pana in dimineata ultimei zile. De la primele ore ale diminetii se vedeau urme pe apa care tradau prezenta pestilor in zona, inclusiv baliza misca puternic. Dupa pestii capturati am dedus ca era vorba de un banc de crapi oglinda. 
     

   In timp ce impachetam bagajele pentru a elibera standul, pestii se hraneau cel mai bine. Ultimele lucruri au ramas rod pod-urile cu lansetele pe ele. Cum stateam in fata lor gandindu-ma care dintre lansete sa o scot afara, suna unul dintre avertizori. Dupa o ''lupta''  grea reusec sa aduc in salteaua de primire pestele care avea sa fie captura partidei.


      Cu toate ca imi doream foarte mult, pestele nu a trecut pragul de 20kg, din pacate lipseau cateva sute de grame.
      In alta ordine de idei am fost multumit ca am pescuit pana in ultima clipa, partida trebuie considerata ca si incheiata doar in momentul cand avem toate lansetele stranse.
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu