duminică, 24 iulie 2016

Harsany - Cupa Target Baits 2016


    In 8-12.06.2016 pe bine cunoscutul lac de la Harsany a avut loc editia a doua  a cupei Target-Baits. Am participat la fel ca si la precedenta editie alaturi de Patrick Biro. Dupa rezultatele ''bune'' de anul trecut eram foarte determinati sa scoatem maximul din orice loc ne-ar reveni in urma tragerii la sorti.
 Multumiti de standul pe care am nimerit si anume pe ''Steg'' am pornit increzatori spre acesta deoarece este cunoscut ca unul dintre locurile bune ale lacului.


  Dupa pregatirea echipamentului si a nadei, aceasta din urma formata dintr-un amestec de doua tipuri de boiliesuri de diferite marimi de la 16 la 24mm a venit si sunetul care dadea startul. Prima nadire nu a fost foarte consistenta, am folosit  cam 3 kg de boiliesuri care le-am imprastiat in jurul balizei. Lansetele le-am pozitionat atat pe patul de nada cat si in afara acestuia. La capitolul monturi am ales varianta realizata din fire combi (textil camasuit) cu carlige marimea 6 iar ca momeala am folosit bile critic echilibrate, bile simple invelite in pasta sau snowman-uri de dimensiuni mici.
 In foarte scurt timp a si venit prima prezentare care s-a concretizat intr-un crap trecut bine de 18kg.


 Cred ca acest lucru a contribuit mult la moralul echipei, am pornit foarte increzatori in sansele noastre. La a doua nadire am marit cantitatea de nada si am ''inpins'' patul de nada mai in fata.  Trasaturile erau mai frecvente la lansetele aflate la distanta mare, incet am pozitionat toate lansetele cam in aceeasi zona.
  Pestii raspundeau bine la nada, au intrat pe pat si amuri frumosi, lucru bun pentru noi deoarece si acestia punctau.


  La primul ''cantar'' care a avut loc dupa 4-5 ore aveam 59 de kg iar pana dimineata am ajuns la 177,4 kg.


 La urmatoarea statistica oficiala lucrurile stateau si mai bine, ajutati fiind si de faptul ca printe crapii capturati se aflau si unii de talie mai mare, doi dintre ei trecuti de 20 de kg, asa am ajuns la cantitatea de 319 kg.


 Pestii mari au fost prinsi atat pe timp de noapte cat si pe timp de zi cu un plus mic pentru cei din timpul zilei.


  Lanseurile repetate la distanta mare si intretinerea patului de nada cu ajutorul spomb-ului si-au lasat amprenta asupra lui Patrick (el fiind responsabil de lucrurile acestea) si incet nu am mai putut ajunge in zona in care erau retrasi pestii in urma presiunii de pe balta. Acest lucru s-a vazut si la cantar, la urmatoarea statistica aveam doar 40kg in plus. 
  Pana colegul meu s-a odihnit m-am tot gandit cum sa indreptam lucrurile. Am inceput prin a face un pat mic de nada undeva in dreapta la 50-60 de metri unde am pozitionat o lanseta. 
 Stiind ca pestii din acest lac prefera nada si momelile de dimensiuni mai mici am taiat in 2 si in 4 boiliesurile care urmau sa le dam pe patul de nada la nadirea de seara, si am dublat cantitatea de nada pe care o foloseam de obicei la o nadire. 
 Mentionez faptul ca de doua ori pe zi, in intervale orare fixe, era permisa nadirea din barca.
 Cu forte proaspete am reusit sa ajungem din nou cu lansetele la distanta dorita si lucrurile au luat-o spre bine din nou, numarul capturilor crescand constant.


  Pesti de talie mare au inceput sa apara din nou in zona nadita, printre ei am mai capturat un exemplar trecut de 20kg.
      

  Lanseta pozitionata la 50-60 de metri fata de mal a inceput sa produca prezentari, cel mai mare peste prins in acea zona avand aproape 18kg.


  Cu toate lucrurile aranjate am reusit sa pastram avantajul care l-am avut fata de urmaritorii nostrii terminand competitia pe locul 1 cu o cantitate totala de 705,82 kg. 
  Nici celelate ocupante ale podiumului nu s-au descurcat rau, echipa de pe locul doi avand si captura competitiei : un frumos crap de 29,85 kg.
Un comentariu: